Isnin, September 13, 2010

Anak harap sisa mayat ditemui bukan Sosilawati!

NEGARA


Anak harap sisa mayat ditemui bukan Sosilawati

sumber dari sini 


ANAK bongsu Sosilawati, Siti Nur Fatimah tidak dapat menahan kesedihan ekoran kematian ibunya dan terpaksa ditenangkan oleh saudaranya di Taman Harmonis, Gombak semalam.


KUALA LUMPUR - "Kalau betul emak tidak ada lagi, bawa dia dan tunjuk depan Rina. Abah, tolong cari mak, abah."

Itulah ratapan anak keempat jutawan kosmetik terkenal, Datuk Sosilawati Lawiya, Erni Erinawati Sofea Buhari, 21, yang meraung sejurus selepas sidang akhbar polis yang mengesahkan kematian ibunya disiarkan di kaca televisyen semalam.

Selepas pengumuman itu, Rina menangis seharian dan enggan bercakap dengan ahli keluarga lain.

Sebelum pengesahan tersebut, anak sulung Sosilawati, Erni Dekritawati Yuliana sempat meluangkan masa menemui wartawan dan jurugambar di luar rumahnya pada pukul 1.30 petang.

"Saya meminta maaf kepada pihak media yang sudah lama menunggu sejak pagi kerana dalam keadaan sekarang ini kami sekeluarga sememangnya memerlukan kekuatan.

"Mengenai berita yang diterima pagi tadi (semalam), saya tidak boleh komen apa-apa dan masih menunggu pengesahan rasmi dari Balai Polis Dang Wangi memandangkan laporan polis dibuat di sana," kata Dekritawati ketika ditemui di kediamannya di Taman Harmonis, Gombak.
-----------------
respon : mana boleh terima kematian tanpa melihat jasad depan mata terkujur kaku.. ini tinggal 'abu'.. tetap mengharap lah walaupon 'dipaksa' terima hakikat.. emm.. apa2 pon kita muslim mukmin.. yakin akan kekuasaan Allah Yang Maha Adil!

Tiada ulasan: