Sabtu, Ogos 22, 2009

Warta masjid pembangkang: Nawi<< ANTARA TINDAKAN BAIK UMNO MEMERINTAH TRENGGANU?

Warta masjid pembangkang: Nawi

BESUT: Kerajaan Negeri Terengganu (22/8/09)diminta mewartakan bangunan yang dijadikan tempat mendirikan solat Jumaat oleh pemimpin dan anggota pembangkang sebagai masjid dalam usaha mengurangkan perpecahan di kalangan umat Islam di negeri ini akibat perbezaan fahaman politik.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Masyarakat dan Wanita negeri, Nawi Mohamad, berkata kini terdapat sekurang-kurangnya enam bangunan yang dikenal pasti digunakan oleh pembangkang untuk mendirikan solat Jumaat kerana enggan menggunakan masjid yang dibina oleh kerajaan.

ULASAN KITA : kalau nak warta, wartalah semua tempat-tempat yang haram seperti kedai judi, arak, karaoke untuk orang Islam.. ORANG ISLAM PERGI KE MASJID KIRA OK DAH TU..
APA BAHAYANYA PAS? DI MANA SESATNYA PAS?

APA JUGA PERPECAHAN? BUKANKAH ISLAM MENGAJAR KITA BERSAUDARA.. DIA TAK PERGI MASJID, BIMBANG JADI ORANG PAS, LALU HATI KERAS.. MAKA DIA SENDIRI AKAN SELISIH FAHAM DENGAN ORANG HATINYA INGAT MASJID.. ITULAH KISAH SEBENARNYA INFO DI ATAS!


INILAH DIA ORANG ISLAM SENDIRI BERASA BIMBANG DENGAN AGAMANYA... TAK TERFIKIRKAN BETAPA RAMAI GOLONGAN AGAMA PULANG DARI TIMUR TENGAH SOKONG PEMBANGKANG? MEREKA YANG PULANG BODOH-BODOH KAH? RAMAI JUGA YANG BEKERJA KERAJAAN TU... ISHSSSSSS!!! TAK FAHAM LAH SAYA... :(

Tiada ulasan: