Selasa, Ogos 04, 2009

UTUSAN MALAYSIA BERKATA, PESERTA DEMO ISA DIUPAH? APA KATA ALLAH...

BERITA UTAMA
Peserta demo diupah?

Oleh ZULKIFLI JALIL
pengarang@utusan.com.my

PUTRAJAYA 3 Ogos - Sebahagian individu yang menyertai perhimpunan haram membantah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) di ibu negara, Sabtu lalu dipercayai telah diupah oleh pihak tertentu.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, sumber yang diperoleh pihaknya turut mendapati motif perhimpunan bertujuan mengalihkan perhatian rakyat terhadap beberapa kes mahkamah termasuk kes liwat membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

''Anak-anak muda yang mengambil bahagian ini secara sinis mengatakan mereka terima upah untuk berarak. Ini agak mengejutkan pihak penganjur kerana mungkin tidak menyangka rahsia mereka akhirnya bocor juga.

''Motif perhimpunan juga mahu mengalih perhatian rakyat terhadap kes mahkamah tertentu dan ini diperoleh daripada maklum balas yang diperoleh ," katanya ketika dihubungi hari ini.

Perhimpunan haram anjuran Gabungan Mansuhkan ISA (GMI) itu mengakibatkan orang ramai terperangkap dalam kesesakan jalan raya manakala peniaga menutup premis masing-masing.

Berikutan itu, banyak pihak menuntut tindakan tegas harus dikenakan terhadap dalang di sebalik GMI supaya kejadian tersebut tidak berulang.

>>>ULASAN SAYA :

1) KERJA ISLAM MELALUI GERAKAN DAKWAH SERTA POLITIK PAS LILLAH, KERANA ALLAH.. SELAMA PAS BERGERAK, SELAMA ITULAH MELAKUKAN SESUATU UNTUK ALLAH, DENGAN KONSEP PAHALA DAN DOSA HAK ALLAH..

2) BAYANGKAN NAK MENGUMPULKAN MANUSIA SERAMAI 100,000 RIBU MEMERLUKAN
UPAH MEMBAYAR YANG DATANG? GILA KA APA?
LOGIK KAH ORANG SANGGUP RAMAI DATANG BERPANAS, DITEMBAK DENGAN GAS FRU DENGAN DIBAYAR UPAH?


3) DEMO PPSMI DIJALANKAN, BERJAYA! 2012 KERAAJAAN NAK HAPUSKAN.. KER DIA TAKUT?

4) INILAH DIA ALASAN PIHAK MENTERI DAN KERAJAAN KONONNYA DEMO MEMECAH BELAH MASYARAKAT DAN NEGARA.. PREMIS PERNIAGAAN KERUGIAN, RAMAI MINTA DIAMBIL TINDAKAN TEGAS, POLIS MENCARI DALANG DI SEBALIK DEMO ISA DAN SEBAGAINYA..

5) EGO DAN KUASA YANG ADA MENYEBABKAN MANUSIA LUPA ALLAH.. JANGAN KITA JADI MACAM FIRAUN, MENGAKU TUHAN. AKHIRNYA ALLAH TINGGALKAN JASAD DI DUNIA DALAM MUZIUM SAHAJA KESUDAHAN.. MATI LEMAS DI LAUT MERAH, TUHAN APA INI MATI? HE HE HE...

6) DITANGKAP, DIHINA, DIHERDIK, DIPUKUL, DIFITNAH ADALAH LUMRAH DAN SUNNAH DALAM PERJUANGAN MENEGAKKAN AGAMA ALLAH DI ATAS MUKA BUMI ALLAH INI... apa yang dibimbangkan?

Tiada ulasan: