Sabtu, Ogos 22, 2009

REZEKI.. KEBENARAN DALAM KAMAR MAHKAMAH!

BARU-BARU INI KITA MENDENGAR YB MAHFUZ MENANG KES DI MAHKAMAH.. RUPANYA DAH DUA KES BELIAU MENANG.. ITULAH DIA, KADANG-KADANG DI DUNIA ALLAH BERIKAN KEKUATAN KEPADA PIHAK YANG BENAR MENANG KES DI MAHKAMAH..

(WALAUPUN PROSIDING MAHKAMAH KADANG2 DIRAGUI)

SEDUTAN HARAKAHDAILY.NET >>>Malah, kata Mahfuz lagi, beliau sendiri tidak takut mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar-akhbar yang memfitnahnya.

Dalam tempoh tidak sampai setahun, Mahfuz mendapat dua ganti rugi dari dua akhbar.

Disember lalu, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memerintahkan Utusan Melayu (M) Bhd dan bekas Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Datuk Khalid Mohd membayar ganti rugi RM120,000 kepada Mahfuz Omar kerana memfitnah beliau melalui bertajuk �Demonstrasi � Mahfuz isytihar bersama Keadilan� yang disiarkan oleh Mingguan Malaysia pada 4 Mac 2001.

19 Ogos lalu, Mahkamah Tinggi memutuskan syarikat The New Straits Times Press (Malaysia) Berhad melalui akhbar Berita Harian membayar ganti rugi sebanyak RM150 ribu kepada Mahfuz berikutan laporannya yang menuduh Ahli Parlimen Pokok Sena itu mengajak seorang menteri bertumbuk dalam Parlimen.

Mahfuz menyaman akhbar tersebut ekoran laporan muka hadapannya pada 9 November 2000 bertajuk "Mahfuz ajak wakil BN bertumbuk".

Sebab itulah, kata Mahfuz, keengganan Najib mengambil tindakan undang-undang terhadap pelbagai tuduhan terhadapnya akan tetap menyebabkan beliau tidak dipercayai bersih dari tuduhan-tuduhan itu.

-----------------------------------------------------------

YA TAK YA JUGAK.. MENGAPA YA HINGGA KE HARI INI PM BELUM BERANI MENYAMAN PIHAK-PIHAK YANG SELALU MENGAITKANNYA DENGAN AL-TANTUYA CONTOHNYA DAN KES-KES LAIN... EM.. HANYA ALLAH SAHAJA YANG TAHU..

Tiada ulasan: