Khamis, Disember 02, 2010

Syabas tiada mandat kumpul dana???
sumber
Hazayani Zakaria   
KUALA LUMPUR, 2 Dis: Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) digesa menghentikan segera kegiatan mereka memungut wang daripada pengguna sebanyak RM11.40 sebagai nilai air percuma yang diberikan oleh Kerajaan Negeri Selangor kepada rakyatnya untuk Tabung Budi Syabas.

Dr. Dzulkefly Ahmad (PAS-Kuala Selangor) dan Charles Santiago (DAP-Klang) dalam satu kenyataan bersama berkata, kegiatan itu adalah bertentangan dengan mandat dan terma perjanjian tiga pihak iaitu Kerajaan Persekutuan, kerajaan negeri dan Syabas sendiri seperti juga terkeluar dari bidang kuasa Enakmen Bekalan Air Selangor 1997.

Menurut mereka, mengikut Enakmen Bekalan Air Selangor 1997 atau Selangor Water Supply Enactment 1997, Syabas hanya diberi lesen untuk menjalankan kegiatan dalam hal mengurus dan membekal air di Selangor, Putrajaya dan Kuala Lumpur.
-------------------------
respon : BN makin mem'butuh'kan duit sekarang... apa cara, BN akan gunakan... JENAYAH meningkat, dia tak kira.. sedangkan jenayah meningkat sebab ekonomi dan gaya hidup orang Malaysia agak tertekan kebelakangan ini dengan kenaikan harga barang.. sabar---

Tiada ulasan: