Selasa, November 24, 2009

MPV Perodua Pertama! Cepat Tempah!


MPV pertama Perodua - Alza mula dijual esok

KUALA LUMPUR: Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) hari ini melancarkan kenderaan pelbagai guna (MPV) pertamanya yang dikenali Alza dan akan berada di pasaran mulai esok.


Pelancarannya dilakukan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, petang tadi.

Alza versi 1.5 liter akan ditawarkan dalam empat varian pada peringkat permulaan, iaitu versi standard dengan gear manual dan automatik serta versi premium dengan gear manual dan automatik dengan harga atas jalan antara RM56,000 hingga RM64,000 seunit.

Versi mewah Alza dengan dengan gear manual dan automatik akan ditawarkan mulai Mac tahun depan pada harga atas jalan antara RM67,000 dan RM70,000 seunit.

Kenderaan yang menampilkan reka bentuk dinamik dan menyerlah itu antara lain dilengkapi ciri keselamatan terkini, termasuk sistem brek antikunci (ABS) dengan agihan brek elektronik (EBD) dan bantuan brek (BA) bagi varian terpilih.

Ia juga dilengkapi stereng dengan suis audio bagi varian premium dan sports; tempat rehat kaki dan tuil gear di panel papan pemuka untuk varian automatik, serta meter di bahagian tengah papan pemuka, juga yang pertama bagi MPV nasional.

Tiada ulasan: