Rabu, Mei 26, 2010

Bila Bangsa India Hindu/Budha/Kristian muyul/cenderung kepada Islam..


Dzulfikar Mashoor   
KUALA LUMPUR, 26 Mei: Timbalan Ketua Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) N. Balasubramaniam menyeru masyarakat India, khususnya ahli MIC supaya meninggalkan parti perkauman itu dan menyertai DHPP menyokong PAS.

Menurutnya, MIC kini sedang retak menanti belah akibat krisis kepimpinan dan dilihat sudah tiada masa depan, apatah lagi dengan penguasaan presidennya Datuk Seri S. Samy Vellu yang dilihat sudah tidak mampu meneraju MIC.

“Kalau Samy jadi Presiden 10 tahun lagi pun, apakah keuntungan untuk masyarakat India,” soal beliau.

Sesuai dengan selogan 'PAS untuk semua', PAS katanya mengormati semua kaum dan terbukti dengan penubuhan Kelab Penyokong PAS (KPP) yang kini sudah dinaik taraf kepada DHPP.

“Jika ada perselisihan, maka kami diminta merujuk terus pada Presiden (Tuan Guru Abdul Hadi Awang) dan pemimpin PAS akan laksana keadilan seperti yang Islam ajar,” jelas beliau lagi.

Katanya, Islam yang dibawa PAS tidak pernah meminggirkan hak mana-mana kaum malah disuruh menghormati serta membela semua kaum yang tertindas, seperti kaum minoriti India dan Cina. ------------------ respon : Rasa sebak dan sedih bila dan pada saat Islam ditekan oleh penganutnya sendiri, Islam bangkit di hati non muslim yang respect kepada gerakan Islam Pas satu-satunya Parti Islam di Malaysia.. dah terbukti sejak zaman Islam, Nabi saw memerintah dan dihormati oleh bukan Islam.. bukan sedikit.. ramai hingga diiktiraf antara pemimpin hebat dunia oleh BUKAN ISLAM sendiri.. TAKBERR!!!!!!
 

Tiada ulasan: