Isnin, Mac 22, 2010

Pelajar Malaysia di Ireland diugut jangan bertemu pimpinan! Bagus tu..


PR
http://idhamlim.blogspot.com   
Semangat IMalaysia yang dilaungkan oleh Najib dan kerajaan yang telah membelanjakan wang jutaan ringgit untuk disebarkan luaskan kepada semua peringkat rakyat dari pegawai kerajaan sehinggalah kepada rakyat biasa.

Sebenarnya bukan tujuan saya untuk membenarkan dasar ini namun yang dikesali ternyata ianya sebagai satu gimik politik dan dasar yang cuma menjadi mainan politik pemimpin BN namun jauh untuk dilaksanakan oleh mereka sendiri termasuklah oleh pegawai kerajaan di bawahnya.

Realiti kepada apa yang berlaku di Ireland dimana sesampai kami disini dimaklumkan hampir semua pelajar tajaan kerajaan seperti dari MARA, JPA dan sebagainya telah diugut oleh jabatan penuntut Malaysia disini dari menhadiri apa saya program yang diatur oleh Kelab Penyokong PAS Ireland yang suatu masa dulu dirasmikan oleh Presiden PAS sendiri.

Secara umumnya tindakan yang dilakukan oleh Pegawai jabatan penuntut yang sering dilakukan bila ada saja pemimpin Pakatan Rakyat sampai di sini adalah satu lumrah. Malah telah ada pelajar Malaysia yang ditarik biasiswa kerana hadir dalam program bersama pemimpin PAS. Sedangkan bila ada saja pemimpin BN dan UMNO yang sampai malah diadakan satu program khusus dan semuanya dipaksa hadir.

Namun saya tetap mengucapkan terima kasih kepada pegawai tersebut yang telah melakukan tindakan double standard yang ternyata menambahkan kebencian rakyat Malysia termasuk penuntut Malaysia yang diugut itu kepada UMNO dan BN. Inilah rupa pegawai yang dilahirkan selama 50 tahun BN memerintah.

Teruskanlah kerja saudara sampai ke akhir perkhidmatan yang ada disini dan ingat bahawa kepuasan yang anda perolehi hanya untuk BN dan UMNO dan rakyat Malaysia akan menyimpan dalam hati kecil mereka untuk menghukum BN bila balik ke Malaysia nanti.
Dicatat oleh DRS.

Drs Khalil Idham Lim,
Adun Titi Serong.

----------------------------
*Pimpinan UMNO Lanun?
 
yusz : yop! Saya percaya hal ni berlaku.. mana ada demokrasi.. ingat masa belajar di Jordan dulu.. Ust Asri Timb Presiden Per Pelajar Malaysia Jordan (PPMJ) diberi warning oleh SB ketika lawatan PM masa tu (Tun M) bertemu pelajar Malaysia: "pastikan semua pelajar pergi program". Apa yang dikesali, cara mengarah tu macam 'ugutan'.. agaknya itulah 'busuknya UMNO' hingga ditolak rakyat dan generasi celik IT dan aqal pada hari ini.. UMNO mengkuburkan diri mereka sendiri tanpa disedari :)

Tiada ulasan: