Sabtu, April 25, 2009

JOM HEBOH - SURE HEBOH! JOM BUAT DOSA- SURE BUAT DOSA!


harakah >> Sabtu 25 April 2009 29 Rabiul Akhir 1430 Hijrah'Jom Heboh': Zambry ingkar arahan Mufti Johari Jaafar Fri Apr 24, 09 3:38:19 pm MYT IPOH, 24 April (Hrkh) -


Dewan Pemuda PAS Kawasan Ipoh Timur (DPPK IT) kesal dengan kelulusan yang telah diberikan untuk penganjuran Konsert Jom Heboh TV3 yang bakal diadakan di Pengkalan Tentera Laut DiRaja Malaysia (TLDM), Lumut pada 25 dan 26 April ini.


Iklan Demikian dinyatakan oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Ipoh Timur, Salman Salleh dalam kenyataan akhbarnya semalam. Menurutnya merujuk kepada keputusan Majlis Mufti-Mufti Malaysia yang dibuat pada 30 Julai 2004 memutuskan bahawa konsert �Sure Heboh�(sebelum ditukar nama Jom Heboh) TV3 adalah haram kerana ia melalai dan menggalakkan maksiat di kalangan anak-anak muda. Beliau melahirkan rasa kesal dengan sikap Dato' Seri Dr Zambry Abdul Kadir kerana tidak mendapatkan nasihat terlebih dahulu daripada Mufti Perak, Dato' Seri Haji Harussani Zakaria berhubung perkara tersebut.
"Pemuda PAS Ipoh Timur memohon agar pihak Kerajaan Negeri memperjelaskan kelulusan yang telah diberikan tanpa mendapat nasihat daripada Mufti Perak dan Jabatan Agama Islam Perak," katanya.


Beliau turut meminta supaya pejabat Mufti Perak dan Jabatan Agama Islam Perak memberikan garis panduan yang jelas kepada Kerajaan Negeri tentang konsert yang boleh diadakan di masa akan datang. - mns_
<<--- KOMEN SAYA : AGAMA tak boleh hidup dalam BN / UMNO. Lembu boleh kah hidup satu kandang dengan harimau? Islam boleh hidup kah dalam suasana di sekelilingnya penuh dengan maksiat dan dosa.. sebab itu Islam perlu ditegakkan melalui gerakan Islam PAS.. Insya Allah.. terjamin.. ingatlah sesiapa yang pangkah BN masa p/raya.. ada saham suka ISA ada saham suka SURE HEBOH JOM HEBOH dan bla. bla..

Tiada ulasan: